OM GRUNDTONEN

Grundtonen er et komponistkollektiv, der består af Rune Solvang og Martin Thaning Petersen. Komponisterne er selv udøvende musikere, og opfører deres egen musik der spænder vidt, lige fra klaverstykker til værker for alternative instrumenter, elektronik og hjemmebyggede instrumenter.

Grundtonen blev dannet i 2003, hvor den første koncert blev afholdt 15. maj. Lige siden har de to komponister eksperimenteret med forskellige genrer og forskellig instrumentation. Med udgangspunkt i moderne kompositionsmusik er inspirationskilderne mange, lige fra minimalisme til forskellige former for crossover. Der er stor variation i værkernes karakter, og Grundtonen leverer både abstrakte eksperimenter, og værker med forskellige former for handling eller program, der spænder fra bl.a. temaer i malerkunsten til politiske manifestationer.

Grundtonen arbejder jævnligt sammen med andre komponister og bands fra forskellige genrer. I tidens løb har der ved koncerterne været opført værker af Lars Kynde, Lasse Schwanenflügel Piasecki, Peter Due, Anders Monrad, den colombianske komponist Eblis Alvarez, samt de tidligere medlemmer og medstiftere af Grundtonen, Toke Brorson Odin og Regin Petersen. Grundtonen har også samarbejdet med ensembler, bl.a. fusionsjazz-bandet Charlies Blåhval.